60minutRáno vstanete z postele a na displeji Vašeho telefonu se objeví podivná hláška: “Musíte změnit odemykací kód Vaše iPhonu během 60 minut“. Kliknete na tlačítko později a po pěti minutách se objeví ultimátum znovu. Tentokrát ovšem už máte o pět minut méně času. Váš telefon je naprosto čistý, bez jakýchkoliv “podezřelých” aplikací, firemního e-mailu nebo MDM profilu. Jdete do Safari a dáte vyhledat onu hlášku. Na displeji se objeví, že GOOGLE zaznamenal podezřelou aktivitu z Vašeho zařízení a že máte zkusit dotaz později. V tu chvíli se doporučuje smazat cache Safari, provést změnu odemykacího kódu skrze menu nastavení a provést restart telefonu. Poté budete mít (možná čistý) telefon bez oné podezřelé hlášky. Takto se telefon může chovat, pokud někdo Váš telefon ovládá na dálku a zažádá o změnu hesla přes MDM. Jenže se jedná o soukromý telefon. Žádný firemní profil. Žádal jsem o Apple o vyjádření, ale bohužel nejsou schopni identifikovat nebo nechtějí zdroj tohoto “nešvaru”. Údajně se nejedná o standardní problém, který by řešili. Potkal se někdo z Vás s podobným požadavkem?

One Comment

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>